Relatietherapie

EFT Relatietherapie

Vind de relatietherapeut in de regio Haaglanden die bij jullie past! Maar hoe doe je dat? Twijfels heb je tenslotte al genoeg.

Het doel van relatietherapie is om op een effectieve manier partners in staat te stellen om niet alleen conflicten en afstand te verminderen, maar ook om jullie relatie meer liefdevol en stabiel te maken. Samen met jullie zal ik proberen duidelijkheid te krijgen in de manier hoe jullie communicatie verloopt. Maar ook waar jullie pijnplekken zich bevinden. We gaan op zoek hoe we de verbondenheid die jullie vroeger voor elkaar voelden weer kunnen herstellen. Telkens bleek weer dat de praktische aanpak van EFT als relatietherapie op een effectieve manier relatieproblemen verminderde. Het hielp paren bij het herstellen van vertrouwen en intimiteit.

Samengevat richt EFT  zich op het doorbreken van negatieve interacties. Door oog te krijgen voor je eigen emoties en de emoties van de ander komt er weer ruimte voor vertrouwen, voor betrokkenheid. En je emotioneel veilig voelen binnen je relatie maakt dat je samen die negatieve cirkel kunt overstijgen.

De theorie achter Emotionally Focused Therapy (EFT) is gebaseerd op vele wetenschappelijke studies waarmee bij veel verschillende soorten paren uitstekende resultaten zijn geboekt. Er is ook vervolgonderzoek gedaan waarin de blijvende effecten van EFT-interventies zijn aangetoond, evenals onderzoek naar hoe de veranderingen precies tot stand komen bij deze aanpak. Het ultieme doel van EFT is de partners in staat te stellen om niet alleen conflicten en afstand te verminderen, maar ook hun relatie te transformeren tot een meer liefdevolle en stabiele band. Zelfs na het doormaken van moeilijke situaties of een traumatische gebeurtenis.

Mocht deze aanpak jullie liggen, dan ben je bij Psychologie Praktijk Pizarro te Delft aan het juiste adres, gemakkelijk te bereiken vanuit de regio Haaglanden. Ga voor meer informatie naar de contact pagina.

Houd me vast-programma

Als je  je relatie wilt verbeteren omdat het niet lekker loopt of omdat je er meer van verwacht kun je ook overwegen om deel te nemen aan onze training ‘Houd me vast’. Deze training geven wij meerdere keren per jaar en je zult merken dat de basis tussen jullie verstevigd zal worden. Het programma bestaat uit 8 bijeenkomsten. In een kleine groep waarbij niet van jullie verwacht wordt dat je je privézaken met de groep deelt, maar dit mag natuurlijk wel.

‘Houd me vast’ is een lichte vorm van EFT. Net als EFT werkt ‘Houd me vast’ vanuit emoties. Tijdens de bijeenkomsten wordt gewerkt met videomateriaal, oefeningen & huiswerkopdrachten. Het is vooral de bedoeling dat je met je partner ook thuis aan de slag gaat! Neem contact met mij op voor vragen over of inschrijving in het  ‘Houd me vast’-programma. Binnenkort starten er weer bijeenkomsten in het centrum van Delft.

Hoe ziet het Houd me vast-programma er uit?

Het ‘Houd me vast’-programma kent een vaste structuur en is gebaseerd op het gelijknamige boek (https://www.eft.nl/relatietherapeuten/shop). Het bestaat uit acht bijeenkomsten van elk 2 uur.

Onderwerpen zijn:

  • emoties in liefde en verbinding / hechting;
  • (destructieve) patronen binnen relaties herkennen;
  • opzoeken en vinden van de zere plekken van vroeger;
  • bouwen aan een veilige basis om moeilijke dingen te kunnen bespreken.

Meer weten over het HmV-programma? Neem gerust contact op via de contact pagina